Nyitva tartás:

Keddtől péntekig 10-20h


1111 Budapest,
Bartók Béla út 46.

Arnoldo - Gross Arnold galéria és kávézó

#Gross Arnold


Karácsonyi Ajándékcsomagok 2023

Karácsonyi Ajándékcsomagok 2023

Bár nálunk évközben is karácsonyi hangulat van, most mindent beleadtunk, előkerültek fényfüzérek és hamarosan feldíszítjük a legszebb rózsaszín karácsonyfánkat is.

Felavattuk Gross Arnold és Kondor Béla emléktábláját

Felavattuk Gross Arnold és Kondor Béla emléktábláját

Beszédet mondott Dr. László Imre XI. ker. polgármestere; Dr. Révész Emese művészettörténész, az ELTE BTK docense, Gross Arnold monográfiájának szerzője; Dr. Máté Róbert, az Albertfalvi Lokálpatrióta Egyesület elnöke; a Kondor-család képviseletében Fertőszögi Péter művészettörténész, a BÁV művészeti vezetője; valamint Gross András, A Gross Arnold galéria vezetője, örökös.

A kék álmok városa - BUDAPEST150

A kék álmok városa - BUDAPEST150

Már készülnek a Pigmenta art print lab nyomtatóin Gross Arnold 50 évvel ezelőtti „a kék álmok városa” című dupla rézkarcának gyönyörű utánnyomatai. A kép eredetijéről készült az 1973-ban megjelent Corvina mappának a borítója is. Idén Budapest egyesítésének 150. évfordulója alkalmából 150 számozott példányban fogjuk kiadni, giclée nyomatot a legjobb minőségű digitális technikával, finom gépi merített papírra, pigment tintával készítjük.

ONLINE KATATÓGUS

ONLINE KATATÓGUS

A jelen nehéz helyzetben ugyan nyitva vagyunk, a Gross Arnold galéria - kávézó látogatható, de csak elvitelre kínáljuk a kávékat, bonbonokat, finom házi süteményeket. Az új helyzethez alkalmazkodva a galéria kínálatát befotóztuk, és szerény katalógusba rendeztük. Ez az második kiadás,

Gross Arnold síremléke

Gross Arnold síremléke

Elkészült Gross Arnold és bátyja, Tivadar síremléke. A római travertin mészkőtömb a Gross-testvérek tordai szülőházában álló hinta mintájára készült. Hétfőn, ahogy felállítottuk a követ, kisütött a nap. ☀️

Az ARNOLDO galéria kávézó új utakon.

Az ARNOLDO galéria kávézó új utakon.

Feje tetejére állt az egész világ, a Gross Arnold galéria kávézó is bezárt bizonytalan időre. Tünde, a munkatársunk szerencsésen átért a határon családjához még a zárlat előtt, evakuáltuk a pintyet a kirakatból, mindenki szépen hazavonult, és bezártuk az ajtót. Nincs a pult mögött a kiváló csapat, Kata, a mindig vidám, szuper üzletvezetőnk és finom süteményei, hiányozik az asztaloknál a megszokott, jól ismert törzsközönség és a kedves vendégek duruzsolása.