Nyitva tartás:

Keddtől péntekig 10-20h


1111 Budapest,
Bartók Béla út 46.

Arnoldo - Gross Arnold galéria és kávézó
AZ ÉN NAGYPAPÁM - CATARINA SOBRAL KIÁLLÍTÁS & KÖNYVBEMUTATÓ

AZ ÉN NAGYPAPÁM - CATARINA SOBRAL KIÁLLÍTÁS & KÖNYVBEMUTATÓ

CATARINA SOBRAL lisszaboni gyerekkönyv szerző grafikáiból nyílik kiállítás, a Vivandra Kiadónál egyidejűleg megjelenő AZ ÉN NAGYPAPÁM című könyv alapján.

A könyv 6 éves kortól ajánlott, a 2014-es Bolognai Gyerekkönyv Fesztivál Illusztrációs Nagydíját kapta. A könyvben egy gyermek narrátor szemével látjuk a világot a nagypapa és a szomszéd, Dr Sebestyén párhuzamos, de mégis annyira különbözően megélt életén keresztül.

A számozott, aláírt illusztrációk és a szerző könyvei a galériában megvásárolhatók!

Az eseményen köszöntőt mond João Miguel Henriques, a Camoes Intézet vezetője.
A kiállítást Szilágyi Gábor művészettörténész nyitja meg, valamint az eseményen jelen lesz Urfi Péter, a könyv fordítója.

A megnyitón közreműködik a Darjeeling zenekar.  

GROSS ARNOLD GALÉRIA - 1111 Budapest, Bartók Béla út 46.
A kiállítás megtekinthető május 7-28-ig keddtől szombatig 10-21h

Vivandra.hu • grossarnold.com • facebook/grossarnoldgaleria


CATARINA SOBRAL
illusztrátor és designer

1985. Coimbra (Portugália)

Könyveit (Sztrájk, Asimpa, Az én nagypapám) az Orfeu Negro kiadó jelentette meg eredeti nyelven, de számos külföldi kiadást is megértek.

Első képeskönyve a SZTRÁJK, azt követte a magyarul is megjelent ASIMPA 2013-ban, amelyet vegyes technikával készített, és ironikus humor jellemzi mind a történetet, mind az azzal szerves egységben létező grafikai világot.

Catarina 2014-ben AZ ÉN NAGYPAPÁM című gyerekkönyv illusztrációiért a zsűri egyhangú döntésével elnyerte a bolognai Gyerekkönyv Fesztivál illusztrációs fődíját. Szerte a világból 41 illusztrátor izgalmas műve közül Catarina illusztrációi kiemelkedtek az által, ahogy alapvető érzéseket tud kifejezni az egyszerű vonalak és színek alkalmazásával.

Most készült el legújabb, TAO TAO GRANDE című, nagyon izgalmas illusztrációs technikát alkalmazó könyvével.

Bár nem ragaszkodik mindig ugyanazon technikához, előnyben részesíti a visszafogott színhasználatot. Catarina Sobral gyakorlott az animációs filmek készítésében is, erre jeles bizonyíték saját book trailerei.

A kiállításon bemutatott, számozott, dedikált Giclée nyomatok megvásárolhatóak a helyszínen a kiállítás nyitvatartási ideje alatt. A kiállítás megtekinthető május 7-28-ig keddtől szombatig 10-21h

Dedikált giclée 31x31 cm – 15.900.- Ft
Dedikált giclée 52x31 cm – 25.000.- Ft
Könyv:                           – 2.500.- Ft