Nyitva tartás:

Keddtől péntekig 10-20h


1111 Budapest,
Bartók Béla út 46.

Arnoldo - Gross Arnold galéria és kávézó

Blog

Címkék


A természet a legnagyob művész!

A természet a legnagyob művész!

Gross Arnold gyerekkora óta vonzódott a természet szépségei iránt. Édesapjával és bátyjával sűrűn tettek rövidebb-hosszabb alkotói kirándulásokat a Tordai-hasadékba, végig az Aranyos völgyön, hogy kilessék a természet titkait. Míg apjuk olajjal festett, ő a fűben ülve ceruzával, vízfestékkel próbálta megörökíteni a táj részleteit. Megszokott, ismerős közegévé vált az erdő, a patakpart, a mező, ez a természetközeliség alapjaiban határozta meg egész későbbi életművét.
Bolondult a szép ásványokért, lenyűgözték a finom rajzolatú achátok, csipkés kristályok. A nyolcvanas évektől rendszeresen járta a hazai ásványbörzéket. Pálinkás Lászlóhoz több mint negyedévszázados ismeretség kötötte, együtt kalandoztak hol repülővel, hol Trabanttal Európa különféle ásvány kiállításain, lelőin. Idar-Obersteinbe, Európa drágakő fővárosába Trabanton mentek, a még akkori NSZK-ba, ahol az egyik legnagyobb drágakő nyersanyag kereskedő futballpályányi raktárában Arnold eltűnt az egyik hordóban, - lábai az égre néztek! Majd negyedórányi "túrás" után kipattant a hordóból, felmutatott egy csodás rajzolatú brazil achátot, majd ujját sörte hajáig felemelve ellentmondást nem tűrő hangon közölte: "Itt a csoda, az igazi művész a természet, ilyet egy festő sem tud kitalálni." - emlékszik vissza Pálinkás László.


A Budapest Show, Magyarország, és Közép Kelet Európa egyik legnagyobb ásványbörzéje, épp 10 éve költözött a Vasúttörténeti Parkba, Arnold másik nagy szerelmei, a vonatok közé. A 2007-es kiállításon önálló kiállítása volt, ennek jubileumára rendezzük meg idén az emlékkiállítást.
A kiállítás ideje alatt, augusztus 25-27 közt az Arnoldo kávézó nem látogatható.