Nyitva tartás:

Keddtől péntekig 10-20h


1111 Budapest,
Bartók Béla út 46.

Arnoldo - Gross Arnold galéria és kávézó
Gross Arnold kincsei a 33. Nemzetközi Ásványbörzén

Gross Arnold kincsei a 33. Nemzetközi Ásványbörzén

Idén is bemutatjuk Gross Arnold festő és grafikusművész ásványait és természeti ihletésű képeit.
Magyarország legnagyobb ásványbörzéjére 17 országból érkeznek kiállítók különleges ásványokkal, és megcsodálhatjuk a hazai múzeumok új szerzeményeit is.

Gross Arnold gyerekkora óta vonzódott a természet szépségei iránt. Édesapjával és bátyjával sűrűn tettek rövidebb-hosszabb alkotói kirándulásokat a Tordai-hasadékba, végig az Aranyos völgyön, hogy kilessék a természet titkait. Míg apjuk olajjal festett, ő a fűben ülve ceruzával, vízfestékkel próbálta megörökíteni a táj részleteit. Megszokott, ismerős közegévé vált az erdő, a patakpart, a mező, ez a természetközeliség alapjaiban határozta meg egész későbbi életművét.

Bolondult a szép ásványokért, lenyűgözték a finom rajzolatú achátok, csipkés kristályok. A nyolcvanas évektől rendszeresen járta a hazai ásványbörzéket. Pálinkás Lászlóhoz több mint negyedévszázados ismeretség kötötte, együtt kalandoztak hol repülővel, hol Trabanttal Európa különféle ásvány kiállításain, lelőin. Idar-Obersteinbe, Európa drágakő fővárosába Trabanton mentek, a még akkori NSZK-ba, ahol az egyik legnagyobb drágakő nyersanyag kereskedő futballpályányi raktárában Arnold eltűnt az egyik hordóban, - lábai az égre néztek! Majd negyedórányi "túrás" után kipattant a hordóból, felmutatott egy csodás rajzolatú brazil achátot, majd ujját sörte hajáig felemelve ellentmondást nem tűrő hangon közölte: "Itt a csoda, az igazi művész a természet, ilyet egy festő sem tud kitalálni." - emlékszik vissza Pálinkás László, ásványszakértő, a börze szervezője.

A Budapest Show, Magyarország egyik legnagyobb ásványbörzéje, 11 éve költözött a Vasúttörténeti Parkba, Arnold másik nagy szerelmei, a vonatok közé. A 2007-es kiállításon önálló kiállítása volt, ennek jubileumára rendeztük meg 2017-ben az emlékkiállítást. 

Mindenkit szeretettel várunk! péntek-szombat-vasárnap 9-18h!