Nyitva tartás:

Keddtől péntekig 10-20h


1111 Budapest,
Bartók Béla út 46.

Arnoldo - Gross Arnold galéria és kávézó
Felavattuk Gross Arnold és Kondor Béla emléktábláját

Felavattuk Gross Arnold és Kondor Béla emléktábláját

2023. Szeptember 13-án felavattuk Kondor Béla (1931-1972) kétszeres Munkácsy-díjas, Kossuth-díjas festő- és grafikusművész, költő és Gross Arnold (1929-2015), a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas magyar grafikus tiszteletére állított emléktáblát a XI. kerületi Fegyvernek utca 54. számú házon. Ebben a házban levő tetőtéri műteremlakásban alkotott a két művész. 

A két művész világa látszólag távol áll egymástól: Kondor alkotásaiban mindig dúl a harc, Gross pedig sajátos fantáziavilágot álmodik minden képére. Közös bennük viszont, hogy kiálmodják magukat a saját szürke korukból - fogalmazott Révész Emese művészettörténész. A két képzőművész nemcsak a Fegyvernek utcai társasház legfelső szintjének műtermében alkotott éveken keresztül, de egy időben együtt is laktak a Király utcában.
Dr. László Imre a tragikusan fiatalon, 41 évesen elhunyt, mégis rendkívül sikeres Kondor Béla munkásságát méltatta, majd a Kondor család képviseletében megszólalt Fertőszögi Péter művészettörténész is. Az emlékezők során Gross András, Gross Arnold fia is beszédet mondott, a jelenlévők pedig megkoszorúzták az emléktáblát.

A táblát Újbuda Önkormányzata és az Albertfalvi Lokálpatrióta Egyesület állítatta.