Nyitva tartás:

Keddtől péntekig 10-20h


1111 Budapest,
Bartók Béla út 46.

Arnoldo - Gross Arnold galéria és kávézó

Blog

Címkék


Tavaszi híreink, KATALÓGUS

Tavaszi híreink, KATALÓGUS

2024. tavasza nálunk bőséges tervezgetéssel telik, hiszen több évfordulót is ünneplünk a közeljövőben. Idén, szeptember 20-án lesz 10 éves az ARNOLDO galéria-kávézó, 2024. november 25-én lenne alapítónk, Gross Arnold 95-ik születésnapja, 2025. január 22-én pedig halálnak a 10. évfordulója. Ezek köré a kerek évfordulók köré több izgalmas programot, egy új installációt és egy varázslatos utazásra invitáló kiállítás-sorozatot is tervezünk megvalósítani, melyekről később adunk hírt.

 

Hamarosan elkészül Tóth Péter Pál által a Magyar Művészeti Akadémia számára forgatott riportfilm, melyben a Gross Arnold archívumból is több, eddig még nem publikált felvételt, archív anyagot, dokumentumot mutatunk be. Az egy órás filmben Gross Arnoldra Révész Emese, Schäffer Erzsébet, Ábrahám Anna, Feledy Balázs, ifj Gajzágó Sándor, Szemethy Imre és Gross András emlékezik. A film később az M4 csatornán lesz bemutatva.

 

 

Május 3-4 közt az Eleven Tavasz rendezvényre meglepetés kreatív programmal és különleges süteménnyel készülünk.

Augusztusban a fiatalokat megszólítandó, a Sziget Fesztivál megújult művészeti helyszíne, az ArtGarden számára készül majd a Varázserdő, az idei Esterházy Art Awards nyeres Mendreczky Karina és Kortmann-Járay Katalin valamint a Gross Arnold galéria közös kortárs képzőművészeti installációja. Mindannyiunknak, akik megfáradtunk a poszthumán idő vállunkat nyomó, már-már elviselhetetlen súlyától, nosztalgikus-szürreális menedéket nyújt ez a különös világot idéző installáció, ahol az aktuális jelenből kiszakadva egyszerre lehetünk a múlt és a jövő dimenzióiban, emberarcú virágok, varázslatos gombák, fura madarak, chill üldögélők közt, kitapintva és megformálva egy szenzitív, poétikus és magánmitologikus jövővíziót. Az installáció mellett, a Bartók Negyed sátrában pedig Gross Arnold 95 rajzos képeslap színezőkkel várjuk majd a fesztiválozókat.

Szeptember 20-án az Arnoldoban egy fergeteges születésnapi házibulit tartunk, ahol a zenéket Dj Bem, a.k.a Matild barátunk kedvenc bakelit lemezeiről válogatja, csakúgy, mint a 10 évvel ezelőtti megnyitón.

A November 25-30-i héten, a 95. születésnapi akció keretében minden 95%-os áron lesz kapható.

December 2-18. közt megnyitjuk a szomszédunkban levő KultPont Közösségi Térben a Gross 95 - utazások valós és képzeletbeli tájakra című kamara kiállításunkat, melyben bemutatjuk a korai, egyszínű, természethű tájképektől kezdve az aprólékos, többdimenziós fantázia-diorámákon át a sok figurától nyüzsgő nagyvárosokig az Arnoldiai utazások mesés állomásait.

2025. január 10-31. közt a Mosonmagyaróvári Flesch Központ emeleti galériáján mutatjuk be a Gross 95 - utazások valós és képzeletbeli tájakra című kiállítás következő, kibővített verzióját.

A jubileumi tervek, programok mellett a hétköznapokon is várja önöket az ARNOLDO sok szeretetteljes munkával, odafigyeléssel felépített világa, melybe belépve egy igazi otthonos közegben találhatja magát mindenki. A békét, meghittséget sugárzó csodálatos képekért a falon, a mindig friss, heti sütemény ajánlatainkért, hideg és forró italaink széles választékáért, köztük a finom házi gyömbérteáért keresse fel a Bartók Béla úti üzletünket, ahol október végéig terasszal várjuk kedves vendégeinket. 

Nemrégiben lehetőségünk nyílt több Gross Arnold művet, szép rézkarcot is visszavásárolni, melyeket eladásra kínálunk, a galéria aktuális kínálatát itt tekinthetik meg: https://issuu.com/arnoldogaleria/docs/katal_gus2024_04

Ha valamelyik mű felkeltette érdeklődését, személyesen megtekinthetőek és megvásárolhatóak a galériában, vagy telefonon és e-mailben tudnak érdeklődni, rendelni.

Üdvözlettel, Gross András galériavezető