Nyitva tartás:

Keddtől péntekig 10-20h


1111 Budapest,
Bartók Béla út 46.

Arnoldo - Gross Arnold galéria és kávézó

Blog


Az ARNOLDO galéria kávézó új utakon.

Az ARNOLDO galéria kávézó új utakon.

Feje tetejére állt az egész világ, a Gross Arnold galéria kávézó is bezárt bizonytalan időre. Tünde, a munkatársunk szerencsésen átért a határon családjához még a zárlat előtt, evakuáltuk a pintyet a kirakatból, mindenki szépen hazavonult, és bezártuk az ajtót. Nincs a pult mögött a kiváló csapat, Kata, a mindig vidám, szuper üzletvezetőnk és finom süteményei, hiányozik az asztaloknál a megszokott, jól ismert törzsközönség és a kedves vendégek duruzsolása.

A művészet kertje – GROSS ARNOLD 90

A művészet kertje – GROSS ARNOLD 90

Négy éve a Magyar Kultúra napján hunyt el Gross Arnold (1929.11.25. - 2015.01.22.), a Nemzet Művésze díjjal kitüntetett, Kossuth- és Munkácsy díjas grafikus és festőművész, a rézkarc műfajának megújítója, egyik legismertebb és legnépszerűbb képzőművésze hazánknak. A tordai születésű művész idén november 25-én ünnepelné 90. születésnapját. A jeles alkalomra a Gross Arnold Galéria több éves előkészítés és kutatás után egy igényes, szép kivitelű nagymonográfia kiadásával készül, Révész Emese művészettörténész tanulmányával. A saját kiadású kötetet december 6-án veheti először a kezébe az olvasó, az erre az alkalomra a Gross Arnold Galéria és a Jászi Galéria által közösen szervezett életmű kiállítás megnyitójának keretében, melynek az V. kerületi Széphárom Közösségi Tér ad helyet. Az eddigi legnagyobb szabású Gross- kiállításhoz külön katalógus is készül.

JAKABAK kiállítás Rofusz Kinga illusztrációiból

JAKABAK kiállítás Rofusz Kinga illusztrációiból

Jean-Claude Mourlevat francia író népszerű JAKABAK című könyvének magyarországi kiadásához Rofusz Kinga készített illusztrációkat. Az író szerint jól sikerültek, "elegáns és menő", így fogalmazott. Szerintünk is az!

Nyári művészeti akció!

Nyári művészeti akció!

Júniusban különleges akciót hirdetünk. Minden, a galériában levő grafika, fakszimile és poszter árából 10% kedvezményt adunk. Keretezett poszterek többféle méretben, szignált fakszimilék, gyönyörű rézkarcok keretben és mappából. Kérésre árlistát küldünk e-mailen.

LEXIKON – Gross Arnold vallomásai – Kiállítás és workshop

LEXIKON – Gross Arnold vallomásai – Kiállítás és workshop

Az Újbudai Mecénás program támogatásával zajlik a Nemzet Művésze díjjal kitüntetett festő- és grafikusművész életművének és gyűjteményének monografikus feldolgozása, készülve a 2019. decemberében megvalósuló 90. jubileumi életmű kiállításra. A mostani kiállítás Gross művészetről, a mestereinek tartott művészek tiszteletéről vallott megemlékezései köré csoportosul.